Ferestrele din PVC sunt sau nu dăunătoare sănătății

Ferestrele din PVC sunt sau nu dăunătoare sănătății?

Sarcina oricărei ferestre este de a proteja spațiile de frig, praf și zgomot. Ferestrele din plastic deosebit de ușor rezolvat toate aceste aspecte. Cu toate acestea, există opinia că ferestrele din plastic pot fi dăunătoare pentru corpul uman. Acest lucru se explică în principal prin faptul că profilul din plastic poate conține elemente chimice dăunătoare.
Împreună cu Inginerul fabricii de termonane Valent.md, Ion Banari, vom aborda acest tip de neînțelegeri, luînd în considerare principalele elemente structural și proprietățile materialelor utilizate în producerea ferestrelor termopan.

Materialul din PVC este nociv?

În producția de construcțiilor din PVC, se utilizează clorură de polivinil - o substanță toxică aparținând grupului de termoplastice.
Clorura de polivinil este un material utilizat de către toate companiile moderne. Multe produse sunt fabricate din acest tip de plastic, care sunt prezentate pe rafturile magazinelor: jucării pentru copii, seringi și vase, mobile, accesorii de neînlocuit, calculatoare etc. Această substanță este dăunătoare și poate avea efecte negative, dar pentru aceasta trebuie încălzit la o temperatură de 225 grade Celsius. Asta se poate întâmpla doar într-un incendiu. În condiții normale, plasticul, care face parte din structurile moderne de ferestre, este absolut netoxic, chiar și atunci când este expus la lumina directă a soarelui.

Cu toate acestea, la producerea ferestrelor din PVC, acesta este amestecat cu multe alte substanțe care nu sunt nocive sau otrăvitoare. În această stare, clorura de polivinil devine inactivă, ceea ce înseamnă că nu poate afecta negativ oamenii sau mediul. Amestecul pentru fabricarea plasticului poate elibera elemente dăunătoare, dar cantitatea lor este atât de mică încât nu are greutate nici măcar pentru ecologiști.

În ceea ce privește plumbul, care face parte din profilurile din plastic ca componentă stabilizatoare, și aici majoritatea oamenilor tind să exagereze daunele. Astăzi, în loc de plumb periculos, se utilizează substanțe sigure pentru stabilizarea clorurii de polivinil: calciu și zinc. Pentru a vă asigura că produsul din PVC este ecologic, este suficient să studiați certificatul de calitate de la producător. Unul din producători siguri cu care compania Valent.md colaborează este brand-ul GEALAN.

Ventilație insuficientă a camerei

Ventilație insuficientă a camerei
Răul ferestrelor din plastic, în primul rând, este că acestea nu permit aerului să circule liber. Ferestrele din plastic sunt foarte strânse, nu prezintă fisuri și, prin urmare, nu asigură aerisirea naturală a spațiilor.

Etanșeitatea ferestrei din plastic blochează fluxul natural de aer proaspăt în cameră, perturbând astfel ventilația.

Pentru a evita o astfel de dezvoltare a evenimentelor, este necesar să ventilați camera mai des. Mai mult, punerea ferestrei în poziția de microventilație nu este întotdeauna capabilă să satureze aerul cu oxigen - este necesar periodic să o ventilați complet, cu canatul larg deschis.

Ce ferestre din plastic sunt mai bine de instalat?

Pentru a evita daunele care pot fi cauzate de ferestrele din PVC, ar trebui să instalați:
  • produse fără plumb;
  • profile și geamuri termopan care asigură izolare fonică și termică;
  • sisteme cu posibilitatea unei ventilații confortabile;
  • structuri cu suficientă transmisie a luminii.

Principalul lucru atunci când alegeți geamurile este să vă adresați producătorilor de încredere și companiilor de ferestre care dețin toate certificatele și garanțiile așa cum suntem noi – compania Valent.md cu o experiență de peste 20 de ani.
    Ai nevoie de o consultație profesionistă?

    Lasă-ne numărul tău de contact mai jos și vom reveni în scurt timp cu un apel!

    SHOWROOM VALENT.MD

    Vizitați-ne să alegem împreună geamurile și ușile de care aveți nevoie
    în or. Chișinău str. Constantin Vîrnav 8
    Vă așteptăm cu drag!
    or. Chișinău
    Str. Constantin Vârnav 8
    Telefon: +373 78 855 558
    Email: sales.convalent@gmail.com