Folosim cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi politica de confidențialitate

Tel/Viber:
Ce este sticla securizată

Ce este sticla securizată?

Sticla securizată – reprezintă o foaie din sticlă, supusă unei prelucrări chimice și termice speciale. Acest procedeu sporește durabilitatea materialului sub influența loviturilor grele și a variației temperaturii mai mult de 5 ori. Sticla securizată este produsă în cuptoare speciale după o tehnologie unică: se produce sticla obișnuită și se încălzește până la temperatura de 500-600 grade, după care temperatura scade brusc iar sticla devine mult mai durabilă datorită particulelor presiunii de comprimare.

Avantajele sticlei securizate:

 • conferă spațiului un aspect modern și luminozitate deosebităt;
 • rezistă la șocuri mecanice puternice și la la temperaturi extreme;
 • în caz de se strică, cioburile mici, nu pot răni;
 • pot fi montate atît în exteriorul încăperii cît și în interior;
 • ușor de montat;
 • ușor de curățat și întreținut, cu soluții de curățat geamuri și o lavetă din microfibră;
 • nu se zgârie și nu se pătează;
 • varietate largă de culori.

Diferența dintre sticla securizată și cea obișnuită

Diferența dintre sticla securizată și cea obișnuită
Sticla securizată diferă de sticla non-temperată prin faptul că această sticlă a trecut procedura de călire. Ca urmare a călirii, sticla dobândește următoarele proprietăți: rezistență la distrugere (de 5 ori mai puternică decât sticla non-temperată), siguranță în utilizare (când este spartă, se rupe în fragmente mici, nu mai mult de 3 cm), și are, de asemenea, o rezistență crescută la căldură.

Cît este de periculoasă în caz că se strică sticla securizată?

Atunci când sticla securizată se strică, aceasta se transformă în cioburi mici cu colțuri neascuțite.
De aceea astfel de sticlă poate fi folosită în cadrul construcțiilor cu acoperire din sticlă, a căror cerințe presupun gradul înalt de securitate: de exemplu, în grădinițe, școli, locuri publice, pentru că nu prezintă pericol nimănui.

Sticla Triplex - ce este și ce avantaje are?

Triplex este un tip de sticlă laminată cu rezistență crescută la deteriorarea mecanică. Structura constă din cel puțin două straturi de sticlă, interconectate prin tehnologia de presare cu încălzire obligatorie la temperatură.
Sticla triplex asigură un nivel ridicat de siguranță și izolarea excelentă a spațiilor de zgomotul străzii. Datorită acestor calități, triplexul este foarte solicitat pentru geamuri și este utilizat pe scară largă atât în construcțiile urbane, cât și în cele suburbane.

Unde, cum și de ce se folosește sticla securizată?

Sticla securizată se folosește în construcții cu acoperire din sticlă, a căror cerințe presupun gradul înalt de securitate: de exemplu, în grădinițe, școli, locuri publice.
În construcțiile cu acoperire din sticlă care, sub influența razelor de soare directe se încălzesc. Sticla securizată se folosește în construcțiile prin care pătrunde lumina. De exemplu: uși, pereți, scări sau cabine de duș.
  construcțiile din sticlă călită

  Cum îngrijim construcțiile din sticlă călită?

  Pentru îngrijirea geamurilor panoramice sau pereților despăritori sau a ușilor glisante din sticlă securizată, este suficientă o cârpă moale curată și produse de îngrijire a sticlei. O astfel de curățare rapidă nu va dura mai mult de 5 minute, fără a necesita mult efort și răbdare.

  Diferența de temperatură poate influența durabilitatea construcției din sticla călită?

  Sticla securizată posedă caracteristici de înaltă durabilitate. Aceasta suportă greutăți statice semnificative sau lovituri puternice fără a fi distrusă. Geamurile panoramice pot suporta o variabilitate semnificativă a temperaturii.
  În aceleași condiții, sticla obișnuită se strică de la diferența de temperatură. Sticla securizată își păstrează proprietățile și la o diferență de temperatură de 90С. De exemplu, la producerea cuptoarelor, aragazurilor, plitelor electrice care ajung la temperatura de 300С, sau în construcții de acoperire cu sticlă a clădirilor, care, sub influența luminii solare, ajung la 100С la fel se folosește sticla securizată.

  Ne asigură protecție termică sticla călită?

  Ne asigură protecție termică sticla călită
  Fiind un foarte bun izolator termic, reduce pierderile de căldură și factura la încălzire. Pe perioada verii, lucrurile se schimbă.

  Sticla securizată ne asigură o protecție solară la nivel înalt, prevenind supraîncălzirea locuinței.

  Practica noastră a demonstrat că pe timpul iernii pierderile de căldură sunt reduse cu până la 30%, iar vara radiația solară este redusă cu până la 80%.

  De unde puteți comanda sticlă securizată?

  Valent.md este o compania, care are propria producție, precum și mulți ani de experiență. Producem și fabricăm fitinguri pentru toate tipurile de structuri din sticlă. Acestea pot fi atât piese pentru tavane și fațade, cât și piese mici pentru logii, balcoane și chiar băi. Totul depinde de dorințele dvs. - vă vom oferi o gamă largă de produse. Vă garantăm calitatea fiecărui element. Toate sunt durabile, atractive și fără defecte. Mii de clienți mulțumiți din toată Moldova și Europa dovedesc încă o dată că eforturile noastre merită. Cunoștințele profesionale și experiența extinsă permit specialiștilor noștri să asigure o înaltă calitate și fiabilitate a muncii efectuate.

  Noi vă oferă: soluții moderne performante, prețuri accesibile pentru ferestrele și ușile din PVC, utilizarea componentelor de înaltă calitate de la producătorii europeni: profile Veka, Foris, Kurtoglu, AluminCo, feronerie WINKHAUS. Sunați, scrieți, vă vom ajuta cu plăcere!
   Vrei o consultație profesionistă?
   Managerul Dan, vă răspunde la orice întrebare despre construcțiile PVC și Aluminiu!
   consultatie profesionista valent md

   Showroom Valent.md

   Vizitați-ne să alegem împreună geamurile și ușile de care aveți nevoie!
   Vă așteptăm cu drag!
   or. Chișinău
   strada Burebista 76
   Telefon: +373 78 855 558
   Email: sales.convalent@gmail.com