Cum alegem un profil PVC bun pentru fereastră?

Cum alegem un profil PVC bun pentru fereastră

Ce este un profil de calitate?

Durata de viață a ferestrei termopan și calitatea acesteia începe de la un profil din PVC de înaltă calitate. Chiar dacă la prima vedere sunt toate la fel, în realitate acest lucru pe departe nu este așa cum credem la prima vedere. Specialiștii Valent.md vă vor spune care este profilul cel mai bun pentru ferestrele din plastic și cum să faceți alegerea potrivită. Anume de la profil începe calitatea viitoarei ferestre și caracteristicile de exploatare a acesteia.

Certificatele și rapoartele de testare sunt acelea care ne ajută să facem alegerea corectă!

Care e lățimea cea mai potrivită a profilului?

Lățimea profilului este una din principalele caracteristici ale acestuia. Cu cît profilul este mai lat cu atît geamul termopan va avea mai multe avantaje. Pentru ferestrele cu un profil mai lat, putem opta și pentru o sticlă mai lată, lucru ce va spori la izolarea fonică și termică a încăperii. Alegerea lățimii profilului pentru fereastră depinde în mare măsură de locația de instalare (fereastra biroului, ușa vestibulului, ușa din față a magazinului, ferestrele unei case de țară) și climă.

Pe piață cel mai des întâlnim următoarele dimensiuni:

  • profil PVC 60 mm - permite producerea ferestrelor moderne care îndeplinesc cerințele majorității cumpărătorilor din diferite zone climatice. Cu condiția să fie fabricat și instalat corespunzător, acesta este cel mai bun profil de fereastră pentru orice cameră.
  • profil PVC 70mm - acesta oferă caracteristici mai mari de izolare fonică și termică, economisind căldura. În grupul de produse al profilelor VEKA, lățimea de 70 mm este pentru SOFTLINE, SWINGLINE și PROLINE.
  • profil PVC 82mm - soluția chiar și pentru cel mai exigent client. Sistemul SOFTLINE 82 oferă cele mai bune caracteristici de izolare, este complet compatibil cu profilele de 70 mm și poate fi instalat în orice casă.

Pentru ce sunt camerele din profil?

Pentru ce sunt camerele din profil
Fiecare cameră de aer dispune de o anumită funcție. Să luăm un profil clasic de 60 mm.

  1. Camera frontală, orientată spre stradă, este necesară în primul rând pentru a menține profilul „cald". Dar această cameră îndeplinește, de asemenea, o serie de sarcini funcționale importante, fiind responsabilă pentru scurgerea apei (care poate pătrunde în fereastră atunci când canelurile sunt deschise sau în ploaie și vânt puternic), compensarea presiunii aerului și prevenirea supraîncălzirii temperaturii profilelor colorate .
  2. A doua cameră (mijlocie), din oțel reduce deformarea termică a profilului din PVC. Acesta servește ca un fel de "tampon" care preia sarcinile ce acționează asupra ferestrei din exterior, cum ar fi diferențele de temperatură și presiune, vînt, etc.
  3. A treia cameră (din partea laterală a camerei) este locul pentru montarea feroneriei, balamalelor și mânerelor.

Desigur că există profile cu patru, cinci și șase camere - numărul lor depinde de lățimea profilului.

- Cu cât mai multe camere cu atât mai bine?
- Nu este chiar așa! Cu cât profilul este mai lat, cu atât sunt mai bune caracteristicile ferestrei de economisire a căldurii și de izolare fonică.

Ce înseamna clasa A, B de profil?

Clasa profilului depinde de grosimea camerei frontale. În clasa B, pereții profilului sunt mai subțiri decât în clasa A.

Ferestrele din profile de clasa A au o marjă mai mare de rezistență unghiulară și o fixare mai bună, precum și o rezistență mai mare la deformare decât ferestrele din clasa B. Cu toate acestea, caracteristicile de performanță ale ferestrelor realizate dintr-un profil din clasa A și B sunt apropiate.

Ferestrele cu profil de clasa B, de regulă, sunt soluția optimă pentru proiectele de construcții economice și de clasă mijlocie, unde este important să se găsească un punct de mijloc între prețul și calitatea structurilor translucide. Ferestrele cu profil de clasă A sunt optime pentru locuințe private și proiecte de construcții de clasă business.
    cite camere de aer are profilul

    În concluzii

    Rezumând cele spuse mai sus, în alegerea profilului PVC, putem sublinia următoarele:
    • Prezența certificatelor confirmă calitatea.
    • În funcție de lățimea de montare, toate profilele sunt împărțite în două clase principale: 60 mm și 70-72, si 82 mm.
    • Numărul de camere afectează calitatea ferestrei numai dacă profilul aparține unor clase diferite în lățime.
    • Profilul clasei A este lider în fiabilitate și calitate.

    Atunci când alegeți un profil pentru ferestrele din plastic, puteți auzi multe informații, dar important este să filtrați publicitatea. Calitatea ferestrelor dvs. depinde de alegerea dvs. Faceți-vă timp pentru a face alegerea corectă!
    Ai nevoie de o consultație profesionistă?

    Lasă-ne numărul tău de contact mai jos și vom reveni în scurt timp cu un apel!

    Vă așteptăm cu drag!
    or. Chișinău
    Str. Constantin Vârnav 8
    Telefon: +373 78 855 558
    Email: sales.convalent@gmail.com