Folosim cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi politica de confidențialitate

Tel/Viber:
Geamuri termopan de calitate - cum alegem corect?

Geamuri termopan de calitate - cum alegem corect?

Geamurile termopan de înaltă calitate sunt structurile care ani la rînd protejează încăperile de soarele arzător, de frig și vânt, asigură umiditate optimă în cameră, îndeplinesc funcții de protecție și alte funcții. Este important să știți cum să alegeți ferestrele PVC potrivite pentru un apartament sua o casă la sol, pentru a înțelege exact ce caracteristici aveți nevoie și pentru care nu este practic să plătiți.

În ultimii 20 de ani geamurile termopan în Europa cît și în întreaga lume au obținut o popularitate deosebit de mare, mereu fiind implimentate în procesul de producere noi tehnologii și inovații, pentru a aduce consumatorului cît mai mult confort și siguranță.

Primii pași în alegerea ferestrei termopan

 • Alegeți nu atât ferestrele în sine, cât o companie în care puteți avea încredere. Ar trebui să fie o companie cu o istorie lungă de muncă și recenzii pozitive. Este foarte important ca un contractant să fie responsabil pentru producția, instalarea și întreținerea echipamentului.
 • Garanția pentru toate tipurile de structuri de ferestre trebuie să fie de cel puțin 5 ani.
 • Fiabilitatea produsului determină calitatea a trei elemente principale: profil, unitate de sticlă și furnitura. Produsele companiei ValentMD respectă pe deplin toate criteriile enumerate.

Din ce este construit geamul termopan?

profil pvc ferestre
Profilul este elementul principal al blocului de ferestră. Scopul său este de a combina alte componente într-o întreagă structură. Capacitatea ferestrei de a rezista la sarcini operaționale depinde de calitatea profilului:
 • deschiderea și închiderea ușilor;
 • greutatea unității de sticlă;
 • vânt;
 • precipitații;
 • temperaturi ridicate și scăzute;
 • expunerea la radiații ultraviolete.
Izolarea termică și fonică a blocului de ferestre, precum și gradul de lumină naturală din cameră, depind de proprietățile unității de sticlă.
Feroneria joacă un rol important în utilizarea și durabilitatea structurii translucide. Este compusă din clemă, balamale și mînerul cu mecanismul de închidere.
Rama sau i se mai spune și cerecevea este elementul care susține vitrajul unității de sticlă.
Tocul este elementul fix care are rolul de legărtură și susținere cu cerceveaua și peretele.

Avantajele geamurilor PVC

Construcția etanșantă previne pierderile de căldură, ceea ce este deosebit de important în casele cu o capacitate insuficientă a sistemului de încălzire și în apartamentele în care dispozitivele de încălzire sunt echipate cu contoare și regulatoare de temperatură.

Ferestrele din PVC închise nu permit deloc trecerea zgomotului străzii. Puteți dormi liniștit chiar și în apartamente cu vedere la autostrăzi majore sau bulevarde aglomerate. Ferestre din PVC pot fi rotative, deschise în mai multe planuri simultan, adesea echipate cu „mod de ventilație".

În comparație cu construcțiile în stil vechi din rame din lemn, ferestrele din PVC câștigă în toate:
 • durabilitate;
 • estetică;
 • etanşeitate;
 • ușurință în exploatare;
 • parametrii înalți de protecție termică și izolare fonică;
 • nu este nevoie de îngrijire și izolare.
ferestre termopan de calitate

Ce trebuie să știi când cumperi termopane?

Mai sus am vorbit despre parametrii principali ai structurii geamului termopan care trebuie luați în considerare atunci cînd faceți alegerea. Cu toate acestea, există și alte caracteristici la care merită acordată atenție pentru a alege opțiunea optimă în ceea ce privește protecția termică, izolarea fonică, durabilitatea și ușurința utilizării.

Feroneria

Fitingurile pentru ferestre nu sunt doar un mâner, ci și toate mecanismele situate în jurul canatului principal, care sunt responsabile pentru mișcarea și fixarea acestuia în anumite poziții.
Ce feronerie pentru ferestrele din plastic este mai bună? Profesioniștii sfătuiesc să aleagă numai produse de la producători cunoscuți. Omologii ieftini și de calitate scăzută se pot deteriora rapid. Compania Valent.md utilizează numai feronerie de calitate germană ROTO.
Din cauza calității slabe a furniturii, cumpărătorii se confruntă cu următoarele probleme:
 • blocarea canatului;
 • deschiderea ferestrei doar cu efort;
 • suflare din cauza incapacității de a închide strâns canatul;
 • scârţâit.
Elementele de calitate scăzută pot provoca alte probleme cu funcționarea unității de sticlă.

Camerele de aer

Cu cât sunt mai multe camere, precum și distanța dintre pereți, cu atât performanța izolației fonice și termice este mai mare. Profilele cu două camere sunt proiectate în principal pentru vitrare rece, cum ar fi geamuri la balcon sau verandă, nepotrivite pentru ferestrele din încăperi încălzite datorită izolației termice reduse.
Pentru o fereastră de apartament într-un oraș, este logic să se ia în considerare cel puțin un profil cu trei camere. Pentru spațiile situate la etajele înalte, apartamentele cu un sistem de încălzire care funcționează prost și camerele cu vedere la străzi și la bulevarde cu mai multe benzi, sunt potrivite structurile cu cinci și șase camere.

Numărul de sticle

Principiul este același cu cel al camerelor de profil. Ferestrele cu geam termopan sunt produse cu 1, 2, 3 camere umplute cu un gaz inert (argon sau kripton), precum și cu cele antiresonante, în care distanța dintre sticle este diferită, ceea ce ajută la stingerea sunetelor de pe stradă. Aici trebuie să procedați și de la locația și tipul localului. Aveți grijă să țineți cont de faptul că cu cât este mai multă sticlă, cu atât este mai mare greutatea ferestrei, ceea ce înseamnă încărcarea crescută a armăturilor și cerințele crescute pentru aceasta.

Tipul sticlei

Pentru absolut toată lumea, vă putem recomanda sticlă multifuncțională 4 sezoane, care protejează de soare vara și previne pierderile de căldură iarna. La primul și ultimul etaj, este recomandabil să instalați sticlă sigură, rezistentă la șocuri, una dintre opțiunile pentru care este sticla călită. O astfel de sticlă este foarte greu de spart. Restul posibilităților trebuie alese exclusiv din preferința personală. Dacă aveți un gust rafinat, atunci aruncați o privire mai atentă la sticla colorată. Puteți alege culoarea potrivită pentru orice interior și exterior. În plus, beneficiați de protecție solară.

Disponibilitatea certificatelor de calitate

Există un GOST separat pentru fiecare componentă a ferestrei (profil, unitate de sticlă, fitinguri, componente). Producătorii de materiale și produse pentru completarea ferestrelor trebuie să primească certificate de conformitate pentru produsele lor. Ar trebui să vă asigurați că vânzătorul are un certificat pentru ferestrele din PVC, în plus, puteți solicita certificate pentru profilul și alte componente ale blocului de ferestre.
Certificatul de conformitate pentru profil, rapoarte de testare pentru ventilație în profil, teste de laborator pentru durabilitate și rezistență la influențe climatice, precum și alte documente care confirmă calitatea profilului pot fi găsite în secțiunea corespunzătoare de pe site-ul.

Prețul geamurilor termopan

Costul total al ferestrei depinde de dimensiunea, configurația, cerințele pentru proiectarea structurii, complexitatea instalației și alte nuanțe.
O consultație cu managerul nostru vă va ajuta să nu plătiți în exces pentru îmbunătățiri inutile de proiectare. El știe să identifice toate necesitățile clientului pentru ca acesta să rămînă mulțumit de comandă.
Prețul ferestrelor termopan de la compania Viscomplast: calitatea este mai mare decât costul
Compania noastră funcționează pe piața ferestrelor din PVC din Moldova de peste 20 de ani. Cunoștințele profesionale și experiența extinsă permit specialiștilor noștri să asigure o înaltă calitate și fiabilitate a muncii efectuate.

Valent.md vă oferă: soluții moderne performante, prețuri accesibile pentru ferestrele și ușile din PVC, utilizarea componentelor de înaltă calitate de la producătorii europeni: profile Veka, Foris, Kurtoglu, AluminCo, feronerie WINKHAUS. Sunați, scrieți, vă vom ajuta cu plăcere!
Ai nevoie de o consultație profesionistă?

Lasă-ne numărul tău de contact mai jos și vom reveni în scurt timp cu un apel!

Vă așteptăm cu drag!
or. Chișinău
Str. Constantin Vârnav 8
Telefon: +373 78 855 558
Email: sales.convalent@gmail.com