Folosim cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi politica de confidențialitate

Cum scăpăm de condensul geamului termopan?

Cum scăpăm de condensul geamului termopan
Geamurile PVC sunt concepute pentru a menține căldura, de aceea ele nu permit aerului să circule prin cadrul ferestrei datorită accesoriilor din cauciuc și geamului termopan Low-E.

Condensul pe geamuri PVC este una dintre cele mai frecvente temeri ale consumatorilor. Latura negativă este nu numai deteriorarea aspectului ferestrei, cât și în vizibilitatea acesteia, ci în faptul că condensarea devine cauza umezelii elementelor structurale ale ferestrei și apariția mucegaiului.

De ce se aburesc ferestrele termopan? Care sunt cauzele apariției condensului?

Principalul factor în formarea condensului este umiditatea ridicată în cameră. Excesul de umiditate apare din cauza activității umane, precum și a activității vitale a plantelor de interior. Cauzele posibile ale condensului sunt:

 • gradul de umiditate din cameră;
 • specificul unităților structurale ale blocului de fereastra alăturat;
 • instalarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire, a plăcilor de pervaz prea largi , care duc la circulația necorespunzătoare a căldurii pe interior.
Care sunt cauzele apariției condensului
Condensul se poate forma numai pe cele mai reci suprafețe din cameră. În majoritatea cazurilor, acestea sunt doar geamurile. Diferența de temperatură joacă un rol important - aburul fierbinte, care se ciocnește cu sticla rece, trece de la o formă gazoasă la un lichid, schimbând starea de agregare.
Aceasta sugerează o concluzie: motivul pentru care ferestrele se aburesc nu este calitatea lor slabă, ci legile obișnuite ale fizicii.

Cu toate acestea, încă o întrebare rămâne deschisă: de ce condensul nu a apărut pe vechile ferestre? Explicația este și mai simplă aici: faptul că ferestrele vechi din lemn nu sunt atît de etanșe. Din acest motiv, excesul de umiditate, care duce la aburirea ferestrelor noi, pur și simplu a ieșit prin fisuri și găuri din lemn.

Prin urmare, ar trebui să înțelegeți: dacă apare condensul pe ferestrele dvs., acesta spune doar un singur lucru - ați ales un produs de înaltă calitate și de încredere. Astfel de ferestre PVC sunt o barieră pentru orice. Atât pentru zgomot, murdărie și frig în afara casei dvs., cât și pentru excesul de umiditate din interior, care, ca rezultat, se instalează sub formă de condens.

Cu toate acestea sunt situații când condensul poate apărea temporar în următoarele cazuri:

 • la începutul sezonului de încălzire,
 • în urma schimbărilor bruște de temperatură,
 • în locuințele noi, recent amenajate.

Cum prevenim apariția condensului pe fereastră?

Pentru a elimina condensul din umiditatea crescută, se recomandă de urmat câteva măsuri.

 1. Aerisirea cît mai frecventă a încăperii. Pentru ca acest proces să fie mult mai simplu și fără mari pierderi de căldură, ferestrele PVc sunt echipate cu sistem de microventilatie, astfel fiind posibilă deschiderea cercevelei cu 13 mm în partea de sus, ceea ce este suficient pentru aerisirea camerei în siguranță pentru cei din jur.

 2. Menținerea umidității între măsurile 40-50%, la fel vă va permite să țineți departe aburirea geamurilor termopan. Puteți achiziționa un dezumidificator dacă este prea ridicat indicele de umiditate a aerului.

 3. O temperatură optim între +18 și +24 C, nu va permite apariția condensului pe geam PVC.

 4. Verificați sistemul de ventilație al casei sau apartamentului pentru a fi sigur că acesta funcționează corespunzător.

 5. Dacă sunteți iubitori de flori de cameră, recomandăm pe timp de iarnă să fie mutate într-o odaie mai luminoase și să nu fie udate în exces.

 6. Dacă condensul apare la bucătărie, utilizați hota atunci când preparați bucate.
  Cum prevenim apariția condensului pe fereastră

  În concluzii

  Rezumând cele spuse mai sus, putem sublinia următoarele:

  • Condensul apare din cauza umidității ridicate din cameră.
  • Pentru a preveni aburirea geamului și deteriorarea acestuia, sistemul de încălzire, trebuie să fie montat sub fiecare fereastră, pentru ca aerul cald eliberat să evapore cît mai rapid apa de pe rama ferestrei.
  • Ferestrele noi nu sunt vinovate pentru acest fenomen, ci dimpotrivă, formarea condensului pe ferestre indică faptul că ați comandat ferestre bune și sigilate.
  • Pentru a combate condensul, merită să ventilați în mod regulat camera și să modernizați sistemul de ventilare.
  • Ferestrele cu geam termopan eficiente din punct de vedere energetic reduc semnificativ posibilitatea condensului pe geamuri.
  Ai nevoie de o consultație profesionistă?

  Lasă-ne numărul tău de contact mai jos și vom reveni în scurt timp cu un apel!

  Vă așteptăm cu drag!
  or. Chișinău
  Str. Constantin Vârnav 8
  Telefon: +373 78 855 558
  Email: sales.convalent@gmail.com