Folosim cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi politica de confidențialitate

Geamuri energoeficiente - are sens să le instalezi?

geamuri energoeficiente merita sa le instalezi
Problema economisirii energiei este una foarte actuală. Din acest motiv, mulți oameni caută să înlocuiască ferestrele vechi din lemn cu structuri moderne din PVC care mențin casa caldă, reduc zgomotul și contribuie la economisirea facturilor la încălzire.

Tot mai des auzim despre geamurile energoeficiente și efectul acestora în procesul de economie a energiei. Ce înseamnă de fapt geamurile energoeficiente, care e diferența dintre o fereastră de acest tip și una cu caracteristici obișnuiți și merită sau nu să investești într-o asemenea sticlă?

Vom răspunde la cele mai populare întrebări legate de acestea și voi împărtăși propria experiență în operarea cu sticlă de economisire a energiei. Așadar, haideți să începem!

Cum fereastra economisește energia?

Ai știu că sticlele energoeficiente sunt de 4,6 ori mai calde decât cele simple?

Economie de energie = reducerea costurilor la energie. În ceea ce privește ferestrele, economisirea energiei reprezintă economiile la încălzire și aerul condiționat a încăperii în care este instalat acest tip de geam.

S-a demonstrat că 30-37% din căldură se pierde anume prin geam. Banii pentru încălzire curg prin ferestre „reci", care nu au izolare termică suficientă.

O fereastră energoeficientă este un geam termopan, în cavitatea interioară a căreia există un gaz inert (Argon), iar pe suprafața interioară a sticlei este aplicată un strat care reflectă căldura.

Datorită formulei speciale care o utilizăm în producție: 4 mm Low E + Gaz Argon + 4 mm + Gaz Argon + 4 mm 4 Sezoane, primești o sticlă cu adevărat caldă.
  termopan energoeficient pret md

  Oare gazul Argon nu este dăunător?

  Este un gaz inert care nu intră în reacții chimice și nu are efect toxic asupra oamenilor, animalelor și plantelor. Poate fi inhalat în forma sa pură sau amestecat cu aer fără efecte negative.

  Când înlocuim o fereastră cu geam dublu cu una economică?

  Aici sunt posibile 2 variante:

  1. Fereastra veche, în orice caz trebuie schimbată. Termopanele de înaltă calitate, cu mai multe camere de aer, vor obține un rezultat acceptabil în ceea ce privește rezistența la transferul de căldură. Pentru a face acest lucru, deschiderea trebuie să aibă suficientă adâncime pentru a instala un profil larg. Dar lucrările de instalare vor fi complicate de volumul întregii structuri și de greutatea mare a geamului termopan.

  2. Când structurile din PVC sunt deja montate, acestea nu au mai mult de 2 ani, dar ferestrele transpiră și este frig iarna, sunt posibile două variante. Poate ajuta, îmbunătățirea ventilației camerei, corectarea erorilor în finisarea deschiderilor, schimbarea locației radiatoarelor de încălzire sau, în final, înlocuirea lor cu ferestre de înaltă calitate cu un număr mare de camere. Pe de altă parte, în loc să înlocuiți ferestrele, este mai ușor să schimbați o fereastră cu geam termopan simplu cu una de economisire a energiei. Acest lucru vă ajută să economisiți o sumă semnificativă, iar efectul va fi același. Rămâne doar să eliminați alte cauze de aburire.

   Avantajele sticlei energoeficiente

   avantaje geamuri energoeficiente
   Acum imaginați-vă că 30-35% din căldura din casă scapă prin ferestre, noi compensăm pierderile de căldură cu încălzire mai puternică sau încălzitoare electrice, ceea ce presupune costuri financiare suplimentare. Te-ai întrebat vreodată cât de mari sunt aceste costuri?

   Deci, principalele avantaje ale termopanelor energoeficiente sunt:

   • rata ridicată de izolare termică datorită reflectării radiației termice înapoi în cameră;
   • economii semnificative la încălzirea spațiilor;
   • lipsa condensului pe suprafața interioară a ferestre (temperatura sticlei este mai mare, aerul din cameră nu trece de punctul de rouă când vine în contact cu sticla - umiditatea nu se condensează);
   • reducerea zgomotului din afara datorită celor 3 rînduri de sticlă.

   Ce altceva influențează eficiența energetică a ferestrelor?

   Este direct afectat de profile, feronerie și calitatea instalării. Dacă nu stai bine cu cel puțin unul dintre aceste puncte, geamurile vor reține mai rău căldura.

   Recenziile clienților despre geamurile energoeficiente:

   Cum deosebim sticla obișnuită de cea energoeficientă?

   Lifehack:

   Există o metodă populară dovedită care vă permite să distingeți ferestrele cu geam dublu energoeficient de cele obișnuite. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să aduceți o brichetă cu o flacără aprinsă lîngă sticlă. Tipurile obișnuite de ferestre cu geam dublu vor reflecta flacăra în galben, iar sticla de economisire a energiei va arăta o lumină roșie în reflectare. Această metodă de verificare poate fi folosită ca una auxiliară atunci când doriți să alegeți ferestre economisitoare de energie și să vă asigurați de proprietățile acestora înainte de cumpărare.
    cum deosebim sticla energoeficienta de cea obisnuita

    În concluzii

    Sperăm că, după ce ați citit materialul nostru, veți înțelege ce sunt ferestrele care economisesc energie. În concluzie, observăm că instalarea lor ajută la economisirea facturilor la încălzire și la reducerea semnificativă a nivelului de zgomot în spațiile rezidențiale.

    Principalul lucru de reținut este regula: un avar plătește de două ori și caută servicii de la companii de încredere și nu de la cele de o zi care se oferă să instaleze geamuri termopan ieftin!

    Credem că nu mai sunt îndoieli cu privire la avantajele ferestrelor energoeficiente față de cele convenționale.La alegerea ferestrelor noi veți lua decizia corectă, iar dacă mai aveți nevoie de o consultație, managerul Dan, vă ajută cu drag!
    Ai nevoie de o consultație profesionistă?

    Lasă-ne numărul tău de contact mai jos și vom reveni în scurt timp cu un apel!

    Vă așteptăm cu drag!
    or. Chișinău
    Str. Constantin Vârnav 8
    Telefon: +373 78 855 558
    Email: sales.convalent@gmail.com