Folosim cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi politica de confidențialitate

Care tipuri de deschidere a ferestrei sunt cele mai practice?

Care tipuri de deschidere a ferestrei sunt cele mai practice?
Sisteme de deschidere a ferestrelor termopan sunt destul de diverse, așa că atunci când alegi o fereastră din plastic, trebuie să acorzi atenție nu numai caracteristicilor de design, ci și funcționalității acestuia. Evaluează dacă există suficient spațiu liber pentru a deschide o fereastră de un tip sau altul, care este lățimea deschiderii ferestrei, dacă este adesea necesară aerisirea încăperii.

Tipul de deschidere a ferestrelor joacă un rol important în funcționare, deaceea este bine să știi care tip de sistem îl poți utiliza în funcție de camera unde vrei să-l amplasezi și de cerințele specifice fiecărei activități casnice.

Configurarea corectă a ferestrelor în funcție de amplasarea acestora va contribui semnificativ la confort și eficiență.

Tipuri de deschidere a ferestrelor termopan

Ferestre fixe

tip de deschidere a ferestre Ferestre fixe - valent.md
Structuri de ferestre care nu se deschid, sunt montate în poziție fixă și nu pot fi manevrate. Scopul lor principal este de a lăsa lumina să patrundă în camera și în același timp de a menține căldura în casă.

Avantajul acestora este că pot avea dimensiuni mari și oferă un plus de iluminare naturală prin crearea unor spații vitrate generoase.

Se folosește acest tip de fereastră pentru spațiul de lângă scările interioare sau zone unde se dorește închiderea accesul în ambele sensuri față de camera respectivă.

Gândește-te bine când alegi acest tip de fereastră, pentru că o vei putea curăța doar dinspre exterior. Și asigură-te că ai alte ferestre cu deschidere batantă prin care poți să aerisești încăperea respective.

Ferestre cu deschidere batantă

Sistemele de ferestre din PVC cu asemenea mecanism de deschidere sunt similare ferestrelor tradiționale din lemn, adică au o singură poziție de deschidere – pe plan orizontal.

Acest tip de deschidere se realizează cu ajutorul unor elemente de feronerie care asigură pivotarea lină și etanșarea componentelor ferestrei. Se folosesc două sau trei balamale, în funcție de înălțimea canatului.

Se montează acest tip de fereastră la uși de balcon, ferestre de baie, bucătării, unde este necesar să se asigure o aerisire rapidă și eficientă, plus o ventilație superioară, pentru evitarea formării de mucegaiuri, îndepărtarea aburului și a mirosurilor neplăcute.

Se întrețin destul de ușor aceste ferestre batante, fiindcă oferă acces la curățarea lor.
Ferestre cu deschidere batantă - valent.md

Ferestre cu deschidere verticală

Ferestre cu deschidere verticală - valent.md

Fereastra poate fi deschisă doar într-un singur mod - ventilație de iarnă. În acest caz, numai partea superioară a cercevelei este separată.

Ferestrele de acest tip sunt de obicei instalate în birouri și spații administrative sau în garaj sau demisol.

Astfel, canatul se depărtează câțiva centimetri față de partea superioară a tâmplăriei. Poți să aerisești camera în perioada rece și ploioasă fără să-ți faci griji că apa va pătrunde în casă.

Pentru curățarea tâmplăriei și a geamuluide acest tip, trebuie să te asiguri că ai acces din exterior.

Ferestre cu deschidere oscilo-batantă

O fereastră oscilo-batantă se deschide în două poziții: orizontală și verticală. Unul dintre cele mai populare tipuri de mecanisme de deschidere a ferestrelor din PVC.

Ferestrele oscilo-batante au în dotarea standard sistemul de microventilație care îți permite să aerisești controlat o încăpere. Poți să pleci liniștit de acasă și să lași fereastra în poziția de microventilație.

Deschiderea este de câțiva milimetrii în partea superioara, nu se observă din exterior, dar asigură nivelul optim de umiditate și o aerisire superioară, astfel încât nu vei mai avea probleme cu mucegai, condens sau mirosuri urâte.
Ferestre cu deschidere oscilo-batantă valent.md

Ferestre și uși cu deschidere culisantă

Ferestre cu deschidere verticală - valent.md
Deschiderea culisantă se realizează prin glisarea canatului mobil pe un sistem special, în plan paralel cu canatul fix.

Dacă nu există spațiu în cameră pentru deschiderea completă a cercevelelor ferestrelor, este posibil să utilizați metoda glisantă de deschidere a ferestrelor. Adesea folosit pentru vitrarea balcoanelor și loggiilor.

Ferestrele termopan culisante sunt folosite frecvent la bucătarie, zonele de delimimitare interioară etc. Ușile culisante pot avea dimensiuni mari cea ce le face ideale pentru zona de terase, grădini, balcoane, acolo unde se dorește spații generoase pentru trecere si vedere panoramică.

Ferestre cu deschidere spre exterior

Ferestrele cu deschidere spre exterior sunt structuri populare în special pe piețele externe precum: Irlanda, Marea Britanie, Canada și Australia.

Pentru a asigura deschiderea exterioară, se folosește un profil special în formă de litera T. Se deosebește de profilul obișnuit prin faptul că are o formă complet diferită, ceea ce asigură un contact adecvat cu cerceveaua din exterior.

Cu o fereastră care se deschide spre exterior, mai poți încă pune lucruri pe pervazul ferestrei fără a fi nevoie să le îndepărtezi pentru a deschide ferestrele.
Principalul avantaj al acestui tip de proiecte este economia de spațiu în interiorul încăperii. Un rol foarte important îl joacă și faptul că structura ferestrei deschise spre exterior permite ca vântul care lovește fereastra să apese canatul pe toc, asigurând o foarte bună etanșeitate a structurii.
Ferestre cu deschidere spre exterior

Recomandări pentru o alegere potrivită

Varietatea de tipuri de deschidere a ferestrelor îți permite să alegeți cea mai bună opțiune pentru proiectul tău.

Există trei criterii fundamentale pentru alegerea tipului de deschidere a ferestrei: ușurință în utilizare, funcționalitate și componentă decorativă.

La acestea se atribuie următoarele:
  • caracteristicile climatice ale unei anumite zone;
  • sarcină pe deschidere de la vânt și soare;
  • tip perdea (rolete, jaluzele din stofă sau rulouri, alte opțiuni);
  • restricții existente privind spațiul liber pentru ferestre în poziție deschisă;
  • necesitatea pentru aerisirea unei anumite încăperi;
  • dimensiunile încăperii și deschiderea pentru vitrare;
  • starea tehnică generală a șantierului de lucru și cerințele pentru pregătirea acestuia pentru instalarea unei ferestre.
Ai nevoie de o consultație profesionistă?

Lasă-ne numărul tău de contact mai jos și vom reveni în scurt timp cu un apel!

Vă așteptăm cu drag!
or. Chișinău
Str. Constantin Vârnav 8
Telefon: +373 78 855 558
Email: sales.convalent@gmail.com